Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Διακοπές τέλος - Καιρός για ανασύνταξη

Τι κι αν το ημερολόγιο δείχνει ακόμα Αύγουστο… Το καλοκαίρι είναι πια ανάμνηση. Ώρα για δράση, λοιπόν. Το μπλογκ ανανεώνεται, η ομάδα μεγαλώνει και οι εθελοντές των π.ε.τ.ς. είναι πάλι εδώ, με πολύ κέφι και όρεξη για δουλειά για να βοηθήσουν τα αδέσποτα της στέγης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης.

Οι μήνες που μας πέρασαν ήταν πολύ θετικοί για τη στέγη. Γίναμε περισσότεροι κι έτσι, όχι μόνο εξασφαλίσαμε στα αδεσποτάκια την τακτική τους βόλτα, αλλά μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο σε μη κοινωνικοποιημένα σκυλάκια που φοβούνται τους ανθρώπους. Κάθε Σάββατο που περνάει, βλέπουμε το φόβο τους να μετατρέπεται σιγά-σιγά σε περιέργεια, ενώ κάποια αρχίζουν να μας πλησιάζουν πολύ δειλά για ένα χάδι. Φυσικά, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και γι’ αυτό θα χρειαστούμε τη βοήθεια νέων εθελοντών.

Επίσης, οι θερινοί μήνες ήταν πολύ καλοί από άποψη υιοθεσιών. Υιοθετήθηκε η Λάρα, η πανέμορφη βελγική λυκοσκυλίτσα, που από δειλό και φοβισμένο πλάσμα, σήμερα είναι βασίλισσα σε ένα σπίτι με ένα τεράστιο κήπο, όπου μπορεί να τρέχει και να παίζει όσο θέλει.

Ύστερα από πολλές περιπέτειες, κι ενώ όλοι την είχαν ξεγράψει, βρήκε σπίτι η μικρή Βαλεντίνη. Σήμερα ζει ευτυχισμένη με την οικογένειά της κι έναν άλλο σκυλάκο.




Το καλοκαίρι που μας πέρασε βρήκαν σπίτι και πολλά κουτάβια, όπως η τσαχπίνα Μαφάλντα και ο ασπρούλης Λάλαμπαϊ (σήμερα Άξελ).




Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μιας θηλυκιάς Χάσκυ, που κάποιοι ασυνείδητοι πέταξαν σε χωράφι κοντά στη στέγη μαζί με τα νεογέννητα μωρά της. Δυστυχώς, τα μικρά δεν τα κατάφεραν, αλλά η νεαρή μαμά υιοθετήθηκε σχεδόν αμέσως από ένα ζευγάρι που τη λατρεύει.

Ο αγαθός Huge, ένα από τα πιο αγαπητά σκυλιά της στέγης, βρήκε μια προς το παρόν εικονική μαμά, που του αγόρασε πολλά δωράκια. Ο Huge την ευχαριστεί και περιμένει με ανυπομονησία να τον πάρει σπίτι!



Σ’ αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σταθούμε σε δυο ιδιαίτερα «δύσκολες» υιοθεσίες. Η πρώτη αφορά τη λαμπραντορίτσα Έλσα. Όταν η μελλοντική κυρία της έμαθε πως είχε καλαζάρ δεν δίστασε καθόλου, αλλά έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αποκαταστήσει την υγεία της, λες και ήταν σκυλί της για χρόνια.

Ίδιο σθένος έδειξαν και οι νέοι ιδιοκτήτες του γατούλη Leo που, όταν έμαθαν ότι είχε AIDS, είπαν «Απλά θα προσέχουμε να μην αρρωστήσει».




Μαζί με τα καλά του, το καλοκαίρι έφερε και πολλά κουταβάκια νέας εσοδείας, κάποια από τα οποία σας παρουσιάζουμε στο Ζητούν σπίτι.

Σε γενικές γραμμές τα πράγματα πήγαν καλά και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν έτσι. Αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Η πρόεδρος και το προσωπικό της στέγης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά χρειάζονται τη βοήθειά μας. Έτσι, ζητάμε εθελοντές για να βοηθήσουν στην κοινωνικοποίηση αλλά και στη μεταφορά ζώων από και προς τον κτηνίατρο. Αν θέλετε να βοηθήσετε, στείλτε μας mail στο adespotakia@gmail.com

Ευχαριστούμε θερμά και το νέο εθελοντή που ήρθε σήμερα, αν και μας βρήκε σε κατάσταση πανικού!
Καλό μας φθινόπωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: