Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

H πιο γλυκιά μέρα! Ευχαριστούμε

Την εβδομάδα που μας πέρασε η στέγη αδέσποτων ζώων «Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης» δέχτηκε την πιο γλυκιά επίσκεψη!
Τ ο αγγλόφωνο σχολείο St.Lawrence, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας τους κυρία Douglas και της υποδιευθύντριας του St.Lawrence, κυρία Brown, πραγματοποίησε μια ημερήσια εκδρομή στη στέγη όπου φιλοξενούνται περίπου 130 σκυλιά.

Τα σκυλάκια ευχαριστήθηκαν παιχνίδι και κοινωνικοποίηση, περιβαλλόμενα από τόσο πολλά και πραγματικά φιλόζωα παιδία, τα οποία τα γέμισαν με λιχουδιές, τροφές και παιχνίδια!
Εντυπωσιαστήκαμε , από την ευγένεια , τη θετική ενέργεια και πειθαρχία των παιδιών , (μαθητές των τριών τάξεων του γυμνασίου του st.Lawrence) , οι απορίες τους και οι ερωτήσεις τους έδειχναν ένα πραγματικά φιλόζωο ενδιαφέρον, ουσιαστικά σκεπτόμενα άτομα, τα οποία γνώριζαν να αξιοποιήσουν αυτή την εμπειρία και να πάρουν από αυτή αλλά και άτομα τα οποία είχαν διάθεση να δώσουν χρόνο και χαρά πάνω από όλα, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης για τη στέγη και τα ζωάκια της.

Είναι πολύ σημαντικό οι εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να μαθαίνουν και παιδαγωγούν τα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον και τα ζώα.

Τα ζώα που φιλοξενούνται σε στέγες δεν στερούνται τροφής, νερού , η στέγης, αλλά ανθρώπινης συντροφιάς. Είναι τόσα πολλά και δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε όσο θα θέλαμε με το καθένα ξεχωριστά , γιαυτο για εμάς αλλά και για τα σκυλάκια αυτή η επίσκεψη ήταν ένα μεγάλο δώρο,.

Η πρόεδρος του σωματείου κυρία Μαρίνα Κόλλια , αλλά και όλοι οι εθελοντές που ασχολούνται με τη στέγη σας ευχαριστούν θερμά που κάνατε τόσες ουρίτσες να κουνιούνται όλο χαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: