Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Η ιστορία της Μπεατρίς


Ποτέ δεν καταλάβαμε πώς καταλήγει κάποιος να εγκαταλείψει το ζώο του. Άγνοια; Ανευθυνότητα; Αναισθησία;

Όπως και να 'χει, μια μέρα η Μπεατρίς βρέθηκε στο δρόμο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν την έφεραν στη στέγη, ανακαλύψαμε πως ήταν βαριά άρρωστη με ερλιχίωση. Η ερλιχίωση είναι μια πολύ σοβαρή αθένεια, που μεταδίδεται από το τσιμπούρι Rhipicephalus Sanguineus. Προσβάλλει και καταστρέφει τα κύτταρα του αίματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν εξασθένιση του ανοσοποιητικού, δευτερογενείς λοιμώξεις, καταστροφή ζωτικών ογάνων και, στα τελευταία στάδια, θάνατος από ακατάσχετη αιμορραγία.

Όταν η Μπεατρίς ήρθε στη στέγη, ήταν ένα ζώο ταλαιπωρημένο, αδύναμο, που δεν είχε κουράγιο ούτε να γαβγίσει. Άρχισε αμέσως θεραπεία, αλλά η αρρώστια ήταν σε προχωρημένο στάδιο και ο γιατρός δεν έδινε πολλές ελπίδες.



Η Μπεατρίς τις τελευταίες μέρες στη στέγη. Παρά την ταλαιπωρία της, δεν σταμάτησε ποτέ να χαμογελάει με τον τρόπο της.


Οι φύλακες άγγελοί της ήρθαν με τη μορφή ενός ζευγαριού που την ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Τους είπαμε ότι ήταν πολύ άρρωστη, ότι τα έξοδα θα ήταν τεράστια και η εξέλιξη αμφίβολη, αλλά τίποτα δεν τους πτόησε. Είχαν ήδη αποφασίσει ότι η Μπεατρίς θα ήταν ο σκύλος της ζωής τους και θα το πάλευαν μέχρι το τέλος. Όταν ήρθαν να την πάρουν, είχαν μαζί τους στο αυτοκίνητο και μια μεγάλη μαξιλάρα, για να είναι άνετα η σκυλίτσα.

Ακολούθησε μια απίστευτη Οδύσσεια, με αλλεπάλληλες εξετάσεις, νοσηλείες και πολλή αγωνία. Όμως τελικά η αφοσίωσή τους απέδωσε καρπούς. Ύστερα από πολύ καιρό, οι τελευταίες εξετάσεις της Μπεατρίς βγήκαν καθαρές: είχε ξεφύγει απ' τον κίνδυνο. Και, ακόμα καλύτερα, τα ζωτικά της όργανα δεν είχαν πειραχτεί. Την είχαν προλάβει στο τσακ.


Σήμερα η Μπεατρίς ζει ευτυχισμένη με την υπέροχη οικογένειά της. Ήταν πολύ τυχερή. Όχι μόνο επειδή βρέθηκε εγκαίρως και γλύτωσε απ' το θάνατο, αλλά επειδή είναι ένα σκυλί που αγαπήθηκε τόσο πολύ.




Η Μπεατρίς στο σπίτι της.






Μπαίνω και στο ίντερνετ, τι νομίζατε;





Η Μπεατρίς στις διακοπές της, ατενίζει τη θάλασσα. Τώρα που είναι καλά, έχει όλη τη ζωή μπροστά της.



2 σχόλια:

xabales aka C.P. είπε...

να είσαι πάντα καλά Μπεατρίς... και να μην αλητεύεις!!! :)

πολλά συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που την αγάπησαν.

καθώς και στη στέγη.

Ανώνυμος είπε...

πολλα μπραβο στους ανθρωπους που την ανελαβαν γιατι χωρις αυτους πιθανον η Beatris να μη τα ειχε καταφερει... ευχομαι να αποτελεσουν παραδειγμα προς μιμηση...